Caută

Lucruri importante de luat în calcul atunci când te pregătești de un interviu

de Georgiana Bălan, Recruitment Consultant Când vine vorba de adevăratele oportunități, trebuie să îți conturezi în minte o imagine clară a succesului tău, ca să profiți de ele. Trebuie să fii sigur pe tine și pe capacitățile tale întâi de toate, apoi să le transmiți angajatorilor - prin felul în care te prezinți la interviu. Hai să vedem împreună pe ce trebuie să te concentrezi atunci când te pregătești pentru un interviu:

1. Atitudinea: trebuie să ții totul sub control, de la look (păr, haine) la postură și aptitudini; așa că ia cu tine orice te face să te simți bine și încrezător, ca să îți poți evidenția punctele forte cu exemple relevante. Chiar dacă profilul tău se potrivește doar parțial cu descrierea jobului, un aer de încredere în forțele proprii va fi de ajuns în cele mai multe cazuri, atâta timp cât îi arăți angajatorului că îți dorești cu adevărat să te dezvolți și să înveți în cadrul companiei.

2. În ceea ce privește ținuta, hainele sunt un indicator al personalității noastre, așa că nu încerca prea tare să pari ceea ce nu ești. Angajatorii pot simți aceste nepotriviri, așa că fii tu însuți. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în cazul acesta e să cauți compania (pe social media, Google etc), să îți faci o idee despre stilul ei și modul de lucru. Unii oameni se prezintă la interviu îmbrăcați un pic cam prea casual; asta nu e neapărat un lucru rău, doar că trebuie să îți amintești mereu de circumstanțe. E totuși un interviu, așa că o combinație smart casual ar fi alegerea cea mai înțeleaptă.

3. Pune întrebări și ascultă în mod activ. Poți pune orice întrebare legată de ceea ce este în interesul tău în mod direct, de la detalii despre program și flexibilitate până la filosofia companiei, echipă, superiorul tău direct sau șansele de a fi promovat. Însă nu uita să asculți cu mintea deschisă ceea ce ți se spune. Acest lucru va arăta că ești cu adevărat interesat de job și te va ajuta să răspunzi mai bine în celelalte etape ale interviului.

4. Researchul. Bineînțeles că angajatorul te va întreba dacă știi ceva despre companie, pentru că deja te vede ca pe un potențial membru al echipei; deci dă-ți interesul! Caută-i pe social media, uită-te pe site-ul lor, încearcă să înțelegi care sunt valorile lor de bază și, cel mai important, cu ce se ocupă în mod concret.

5. Cât despre experiență... Ei bine, la capitolul ăsta trebuie să vorbești despre responsabilitățile pe care le-ai avut, să discuți despre ceea ce ai îmbunătățit la tine în cadrul colaborării cu actualul/fostul angajator și să lași și puțin loc pentru lucrurile la care mai ai de lucrat. Dacă poți să oferi și câteva detalii despre cea mai mare provocare a ta și despre felul în care te ajută feedbackul să te dezvolti, cu atât mai bine. Iar când vine vorba de aspecte negative, încearcă să fii diplomat - asta spune mult mai multe despre tine și despre felul tău de a fi decât despre situație în sine.

6. Fii acolo la timp. Prima impresie e cea mai importantă, iar timpul e un factor cheie, așa că încearcă să ajungi cu cel puțin 5 minute înainte de începerea interviului. Poți face asta pregătindu-ți din timp ținuta și având clar în minte itinerariul și locația exactă a companiei: dacă te îndrepți către Pipera, Preciziei sau Unirii, de exemplu, fii sigur că va fi aglomerat!

7. Bucură-te de experiență și învață din ea!

102 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate